Design a site like this with WordPress.com
Get started

Activiteiten in Halle op Erfgoeddag 2023

Muizenzoektocht in het stadsmuseum ‘den Ast’ 

Duik met het hele gezin in het Halse verleden in den AST. Het museum is gevestigd in de oude mouterij Van Roye, een beschermd monument en een industriële erfgoedparel. In de mouterij waren veel muizen aanwezig en was er een huiskat die op de muizen joeg. Een zoektocht voor kinderen verwijst naar deze beestige toestand in de vroegere museumgebouwen. Ontdek de tradities van de bedevaart, de Sint-Veroonmars, het kleurrijke carnaval en de muziek van Servais.


Waar? Meiboom 16 – 1500 Halle

Wanneer? 13-17u


Beestige gasten in de toren van de basiliek – tentoonstelling

In 2008 werd er een nestkast met camera’s geplaatst in de toren van de Halse basiliek. In 2022 werden er drie slechtvalkkuikens geboren, wat het totaal aantal op 28 slechtvalkjes bracht. Op die manier draagt Halle bij aan het in stand houden van deze bedreigde diersoort. Wil je alles te weten komen over de slechtvalk in de Halse basiliek? Kom dan zeker eens langs op Erfgoeddag!

Waar?
Sint-Martinusbasiliek Halle
Grote Markt 1 – 1500 Halle

Wanneer? 13-17u


Open Schatkamer van de Basiliek

Bij een bezoek aan Halle is de Sint-Martinusbasiliek, de thuishaven van de zwarte Onze-Lieve-Vrouw, een absolute must! Op Erfgoeddag zetten we uitzonderlijk ook de deur naar de ondergrondse schatkamer open. Je vindt er onder meer schatten die talrijke gekroonde hoofden aan de Halse Madonna schonken en een mysterieuze eeuwenoude boomstronk. Wie goed kijkt ontdekt ook fabeldieren en mysterieuze wezens die de muren en gewelven versieren.

Voor kinderen is er een leuke schattenjacht voorzien. We zien jullie op 23 april?

Waar?
Sint-Martinusbasiliek Halle
Grote Markt 1- 1500 Halle
Aparte ingang van de schatkamer ter hoogte van de Klinkaert.

Wanneer? 13-17u


Beiaardconcert door Eddy Mariën

De Halse stadsbeiaardier Eddy Mariën stelt speciaal voor Erfgoeddag 2023  een playlist samen van ‘beestige’ nummers.  Vanop een terrasje in de omgeving van de Grote Markt kan je genieten van dit gratis concert. Wil je liever in alle rust naar dit concert luisteren? Ga dan naar het Mariahof (tussen de Dekenstraat en de Vestingstraat). In deze kleine oase middenin de stad wordt er een rustig luisterhoekje ingericht.

Waar?
Sint-Martinusbasiliek Halle en omgeving
Grote Markt 1 – 1500 Halle

Wanneer? 14-15u


Vleermuizen Bat Bike tour


Wist je dat vleermuizen vaak een plekje zoeken in historische gebouwen? En dat ze gek zijn op ijskelders, bunkers en kerken? Je komt er het fijne van te weten tijdens de Bat Bike van Vleermuizenwerkgroep Myotis. De Bat Bike is een familievriendelijke fietstocht rond Halle die je onderdompelt in de wondere wereld van de vleermuis.

Waar?
Halle en omgeving
Meer info in het toerismekantoor: Grote Markt 1 – 1500 Halle


Familievriendelijke en begeleide stadswandeling ‘Beestig Halle’


Erfgoed en beesten: ook in Halle gaan ze hand in hand!  Ontdek onder begeleiding van een ervaren gids waar de Halse beestjes allemaal verstopt zitten in de historische gebouwen.  Iedereen kan aan deze wandeling deelnemen, ook de allerkleinste ‘beestenspeurders’.

Waar?
Start Toerismekantoor Halle
Grote Markt 1- 1500 Halle

Wanneer?
Om 13u, 14u, 15u en 16u 
Advertisement
%d bloggers like this: